Geschiedenis

Op 5 april 1985 wordt de nieuwe naam bekend gemaakt tijdens een optreden in de Kadans. ‘Twi’dus’ heet nu voortaan ‘First Best Swing Band‘. Het publiek reageert zo enthousiast op deze eerste kennismaking dat ze de band niet lieten vertrekken zonder een uitgebreide toegift.

De band groeit tot 25 leden en gaat door de wat krappe repetitieruimte voortaan repeteren in ‘De Voeg’. Het soort optredens is in deze periode veranderd van kapellenfestivals naar jazzdagen in de regio. Ook dubbeloptedens met andere collega Bigbands volgen, zoals ‘The Light Town Bigband’ uit Eindhoven en de ‘HCS Bigband” uit Son en Breugel.

 

Begin 2004 heeft de band echter te maken met een behoorlijke dip. De muzikaal leider Bas van Dun, de voorzitster en verschillende andere leden stoppen op dat moment met de band om diverse redenen. Door de schouders er onder te zetten zijn we al snel van deze dip hersteld en is de bezetting weer volledig compleet. Een nieuwe muzikaal leider wordt gevonden in de persoon van Martien van Laarhoven en het niveau stijgt steeds verder.

Sinds 2008 is, mede door het enthousiasme van onze nieuwe muzikaal leider Daan Morris, het oude hoge muzikale niveau ook weer snel terug gevonden en zelfs overstegen. Deze opgaande lijn heeft zich voortgezet en geresulteerd in projecten met diverse gasten zoals Thijs van Leer. In 2014 hebben we een dubbel concert neergezet met de Venlose formatie Colney Hatch. Een uitdaging om de klanken van een bigband  te verrijken met symfonische rock.

In 2018 zijn we begonnen met het organiseren van BestJazz. Het wat minder bekende Backyard Bigband festival wilden we graag wat professionaliseren en deze naam dekt alles. Diverse bigbands en jazz-combos’ geven een avondvullend programma in beide zalen van Zalencentrum Prinsenhof.
Hier hebben we inmiddels ook een variant op bedacht: BestJazz Invites.
De laatste gasten die we hebben mogen ontvangen waren niemand minder dan Edison winnaars Efraïm Trujillo & Teus Nobel.

Het publiek is razend enthousiast, wat blijkt uit de vele positieve en leuke reacties na elk optreden.

Music is a part of our lives. Forever!